Nesër është Dita e Rinisë së 4 Majit në Kinë. Dita e Rinisë së 4 Majit e ka origjinën nga "Lëvizja e 4 Majit" në lëvizjen patriotike anti-imperialiste të Kinës në vitin 1919. Është një festival i krijuar për të përkujtuar lëvizjen patriotike të 4 majit. Lëvizja e 4 majit ishte një lëvizje patriotike që kundërshtoi tërësisht imperializmin dhe feudalizmin, dhe ishte gjithashtu fillimi i revolucionit të ri demokratik të Kinës. Për Lëvizjen e 4 Majit, Godina e Kuqe e Universitetit të Pekinit është një godinë me rëndësi epokale.