Drejtori i Institutit të Studimeve të ShBA-së dhe Paqësorit në Universitetin e Studimeve Ndërkombëtare të Shangait, prof. Huang Jing, thotë se ShBA-ja e pranoi solemnisht se ka vetëm një përfaqësues të ligjshëm të Kinës, Republika Popullore e Kinës, por "Akti i Marrëdhënieve me Tajvanin" është një veprim i njëanshëm që imponohet mbi një parim për të cilin është rënë dakord.