Vendet e lashta për aktivitete fetare janë mbrojtur mirë në Rajonin Autonom të Xinjiang-Ujgurit. Një numër i madh prej tyre, që kanë vlera historike, janë përfshirë në listën e mbrojtjes së relikteve kulturore të niveleve të ndryshme dhe trashëgimitë kulturore fetare janë trashëguar dhe mbrojtur në mënyrë efektive.