Foto: VCG

Foto: VCG

Tifozët e futbollit do të lejohen të shikojnë hapjen e Superligës Kineze 2022 (CSL) brenda stadiumit, ndërsa sezoni i ri fillon në qershor, konfirmuan organizatorët të shtunën, bëri të ditur “Xinhua”.

Superliga Kineze kishte planifikuar të rivendoste orarin e ndeshjeve brenda dhe jashtë këtij sezoni, por përfundimisht vendosi të zhvillonte fazën fillestare të sezonit në tre qytete Meizhou, Haikou dhe Dalian për shkak të pandemisë.

Sipas orarit të publikuar të shtunën, faza e parë (raundet 1-10) e Superligës Kineze do të zhvillohet nga 3 qershori deri më 12 korrik. Gjatë harkut prej 40 ditësh, 18 klube do të luajnë gjithsej 90 ndeshje.

Sipas Liu Jun, kryetar i CSL, ndeshja midis Shandong Taishan dhe Zhejiang do të jetë e hapur për fansat më 3 qershor pas diskutimeve me qeverinë lokale.

Organizatorët presin gjithashtu që pushtetet vendore të tre qyteteve pritëse të hapin ndeshje të rëndësishme për tifozët.

Organizatorët presin që faza e dytë e sezonit të zhvillohet nga 21 korriku deri më 21 gusht, faza e tretë nga 30 gushti deri më 30 shtator dhe faza e katërt nga 9 tetori deri më 9 nëntor, të gjitha me tetë raunde.