Foto: Renminribao

Foto: Renminribao

Gjimnasiada e 19-të ISF, ngjarja më e madhe ndërkombëtare shumë sportive për nxënësit e moshës 16-18 vjeç, u hap të dielën në qytetin bregdetar të Francës, Deauville, me 35 atletë kinezë për të garuar në nëntë disiplina gjatë turneun njëjavor, njofton “Xinhua”.

Rreth 3500 pjesëmarrës nga 63 vende dhe rajone do të garojnë në 20 sporte, duke përfshirë tre parasporte, të cilat do të priten në nëntë qytete në të gjithë rajonin e Normandisë.

"Gjimnasiada është një mundësi unike për pjesëmarrësit që të ndërtojnë një rrugë në karrierën e tyre sportive duke përjetuar një ngjarje të nivelit të lartë shumë sportive në mbarë botën", -tha presidenti i ISF, Laurent Petrynka.

Ceremonia e hapjes të dielën paraqiti një paradë me qindra banorë vendas dhe turistë nga e gjithë bota.

Të gjithë delegacionet marshuan nga “Pom's”, një fushë sportive e vendosur në qendër të qytetit, në qendrën ndërkombëtare bregdetare të Deauville, ku u mbajt pjesa e fundit e ceremonisë së hapjes.

"Ceremonia e hapjes ishte e mrekullueshme dhe atmosfera ishte mbresëlënëse pasi ne mund të shohim të gjithë njerëzit që brohorasin dhe na mbështesin në rrugë; është si një festë e madhe që mbledh studentë të rinj në të gjithë botën së bashku për të shijuar bukurinë e sportit dhe gjithashtu ndajnë miqësi”, -tha Liu Qian, trajner i ekipit kinez të skermës.