Foto nga VCG

Klubi i futbollit “Bayern Munich” është i bindur se talenti kinez Liu Shaoziyang mund të shkëlqejë në futbollin e nivelit të lartë profesional.

Jochen Sauer, kreu i akademisë së të rinjve të ekipit më të suksesshëm gjerman, tha në një intervistë për agjencinë e lajmeve “Xinhua” se kontrata afatgjatë me ish-portierin e “Wuhan Three Towns” po dëshmon besimin e klubit.

Koordinatori i akademisë së të rinjve të “Bayern”-it e quan Liun "talentin më të madh kinez në grupmoshën e tij".

Duke folur për marrëveshjen 18-mujore të huazimit me skuadrën austriake “FC Klagenfurt”, Sauer beson se është një mundësi që portieri të mësohet me futbollin e të rriturve dhe të kthehet në Bayern një ditë.

“Ai është në një nivel të ngjashëm me atë të të gjithë portierëve tanë në grupmoshën e tij”,- komenton drejtori, duke shtuar se pasimi i ndërmjetëm në Austri është bërë për të arritur progres të mëtejshëm, sepse nuk ka asgjë më të rëndësishme për një portier të ri që të luajë sa më shumë minuta të jetë e mundur.

Kreu i akademisë së të rinjve të “Bayern”-it thotë se klubi bavarez ishte i impresionuar nga zelli, disiplina e madhe dhe reagimet e shpejta të Liu në stërvitje.