Fshati olimpik ne Zhangjiakou (Xinhua)

Fshati olimpik ne Zhangjiakou (Xinhua)

Fshatrat e Lojërave Olimpike Dimërore të Pekinit filluan të presin atletët e parë, tha stafi organizativ. Përpara hapjes zyrtare të enjten, fshatrat në qendër të Pekinit, distrikti Yanqing i kryeqytetit dhe Zhangjiakou i provincës Hebei do të mirëpresin delegacionet që mbërrijnë për parapërgatitje. Shen Qianfan, drejtor i ekipit operacional të fshatit në qendër të Pekinit, tha se hapja e fshatrave duhet të jetë e saktë dhe e rafinuar për të krijuar një shtëpi të sigurt, të ngrohtë dhe të rehatshme për atletët. Më 18 janar, fshatrat filluan menaxhimin me qark të mbyllur. Që atëherë, anëtarët e stafit organizativ kanë kryer stërvitje dhe kanë bërë përmirësime për të përgatitur çdo aspekt të shërbimit në fshatra. Të gjitha përgatitjet janë për të siguruar që anëtarët të mund të përballen në mënyrë fleksibël me situata të ndryshme komplekse në fshatra.