Kombëtarja Kineze e femrave në Basketboll ngjiti 2 vende në rënditjen boterore të FIBA-s.Tani ato pozicionohen në vendin e shtatë dhe meritë për këtë ngjitje kanë 2 fitoret në Olimpiadë përballë Australisë e Belgjikës, dy kombëtare që rënditeshin më lart se Kina. 7 herë kampionet olimpike të Shba-se mbajnë vendin e parë në rënditjen botërore të basketbollit për femra, ndjekur nga Spanja dhe Australia.