Li Zhengqiang (CFP)

Li Zhengqiang (CFP)

Hipisti 52-vjeçar është sportisti më i vjetër i delegacionit olimpik kinez për Lojërat Olimpike të Tokios.

Epidemia e COVID-19 u solli Li Zhengqiang-ut dhe shokëve të tij të ekipit shumë vështirësi. Për shkak se kali i tij ndodhej jashtë Kinës, Li Zhengqiang nuk pati ndonjë kontakt me të për 19 muaj.

Por më në fund, Li Zhengqiang dhe shokët e tij të ekipit u kualifikuan për në garat e hipizmit. Përveç kësaj, edhe i biri i Li Zhengqiang-ut, Li Yaofeng, u kualifikua për të marrë pjesë në garat e hipizmit në Tokio. (Xu Guang)