Foto nga facebooku i Akani Simbine

Foto nga facebooku i Akani Simbine

Në fillim të korrikut të këtij viti, sprinteri afrikanojugor Akani Simbine arriti rezultatin më të mirë personal prej 9.84 sekondash në 100 metra dhe theu rekordin afrikan që zgjaste prej 15 vjetësh. Nëse ai do të shënojë rekord tjetër në Lojërat Olimpike të Tokios, ia vlen t’i kushtohet vëmendje.