[Foto nga VCG]

[Foto nga VCG]

Notarja 23-vjeçare Zhang Yufei mund të bëhet shpresa më e madhe e Kinës për medalje ari në Olimpiadën e Tokios, pas mbizotërimit në Kampionatin Kombëtar të Notit që përfundoi të shtunën.

Zhang mori pjesë në pesë gara individuale - 50 , 100 e 200 metra stil i lirë për femra, si edhe 100 e 200 metra stil flutur - gjatë veprimtarisë nëntëditore. Ajo po ashtu garoi edhe në stafetën e përzier 4x100 metra stil i përzier, stafetën 4x200 metra stil të lirë për femra dhe stafetën 4x100m të përzier për femra.

Pa dyshim Zhang ishte notarja më e ngarkuar gjatë kampionatit dhe një nga më të shpejtat. Ajo fitoi pesë medalje ari dhe një argjendi, ndërsa i përfundoi 100 metrat në stilin flutur në 55 sekonda e 73 të qindtat, kohë rekord në botë për këtë vit. Ndërkohë, rezultati i saj 2: 05.44 në 200 metra flutur është më e miri në botë për pothuajse katër vjet.