[Foto nga VCG]

[Foto nga VCG]

Organizatorët e Lojërave Olimpike Dimërore dhe Paraolimpike Dimërore Pekin 2022 zhvilluan një takim në një përpjekje për të respektuar angazhimin e tyre për neutralizimin e karbonit për Lojërat, njofton “Xinhua”.

I ndjekur nga ekspertë dhe studiues në fushën e ekologjisë dhe ndryshimit të klimës, takimi diskutoi çështje duke përfshirë metodat e llogaritjes së emetimit të karbonit, masat dhe efektshmërinë e zvogëlimit të emetimit të karbonit dhe rrugën e punës për neutralizimin e karbonit për Pekin 2022.

Arritja e neutralitetit të karbonit ka qenë një angazhim thelbësor në përpjekjen për Lojërat Dimërore 2022. Në vitin 2019, BOCOG lëshoi "Planin e Menaxhimit të Karbonit për Lojërat Dimërore Olimpike dhe Para Olimpike Pekin 2022" (referuar si "Plani i Menaxhimit të Karbonit"), duke propozuar 18 masa për uljen e emetimit të karbonit.

[Foto nga VCG]

[Foto nga VCG]

Në përputhje me "Planin e Menaxhimit të Karbonit", të gjitha palët kanë zbatuar në mënyrë aktive masat e zvogëlimit të emetimit të karbonit duke përdorur plotësisht trashëgiminë e Pekin 2008, duke transformuar vendet ekzistuese në vend të ndërtimit të vendeve të reja.

Për herë të parë në historinë olimpike, dyoksidi i karbonit u përdor si ftohës në bërjen e akullit në katër vende, gjë që zvogëlon shumë dëmtimin e shtresës së ozonit si dhe konsumin e energjisë. Përveç kësaj, një sasi e madhe e nxehtësisë së mbeturinave me cilësi të lartë e krijuar gjatë procesit të bërjes së akullit mund të riciklohet për të përmbushur nevojat e tjera të energjisë.

BOCOG lëshoi dhe një program WeChat mini në vitin 2020 për të inkurajuar dhe drejtuar publikun të praktikojë një mënyrë jetese të gjelbër dhe me karbon të ulët, duke i lejuar përdoruesit të regjistrojnë sjelljet e tyre me karbon të ulët përmes mjeteve dixhitale. (Fatosi)