[Foto nga VCG]

[Foto nga VCG]

Qeveria japoneze po përgatitet të shpallë një gjendje të jashtëzakonshme për Tokion dhe dy rajone të tjera, për shkak të pandemisë Covid-19, tre muaj para Lojërave Olimpike.

Sipas mediave lokale, autoritetet japoneze po konsiderojnë një shtrëngim të masave antivirus për prefekturat e Tokios, Osakas dhe Hyogo, në përgjigje të alarmit të ngritur nga ekspertët se variantet e reja të Covid-19 po shtojnë numrat e pandemisë dhe po vendosin presion mbi sistemin shëndetësor, shkruan “Ansa”. (Elona)