Foto nga faqja zyrtare e Komitetit të Organizimit të Lojërave Olimpike dhe Paramipike Dimërore 2022

Foto nga faqja zyrtare e Komitetit të Organizimit të Lojërave Olimpike dhe Paramipike Dimërore 2022

20 skema kandidatësh u zgjodhën nga 1565 aplikime të marra në konferencën e rishikimit të konkursit për hartimin e posterit Olimpik Dimëror dhe Paraolimpik të Pekinit 2022, shkruan “Xinhua”.

Punimet e zgjedhura kryesisht demonstrojnë trashëgiminë kulturore kineze, shpirtin olimpik dhe konceptin e organizimit të një Olimpiadë të gjelbër, të përbashkët dhe të hapur duke nxjerrë në pah elementë të tillë si Lojërat Olimpike Dimërore, kulturën kineze, pritjen e tipareve të qytetit dhe sportet në akull dhe dëborë. Konkursi për krijimin e posterëve filloi në shtator 2020 dhe u mbyll në fund të tetorit. 1565 punime nga 19 provinca u morën përmes paraqitjes në internet, postës elektronike dhe postës. Disa nga aplikantët janë studentë.

Foto nga faqja zyrtare e Komitetit të Organizimit të Lojërave Olimpike dhe Paramipike Dimërore 2022

Foto nga faqja zyrtare e Komitetit të Organizimit të Lojërave Olimpike dhe Paramipike Dimërore 2022

Për shkak të procedurave të parandalimit dhe kontrollit të pandemisë, konkursi për krijimin e posterëve u lajmërua dhe u zhvillua në internet. Në mënyrë që të sigurohet standardi dhe cilësia e punëve të paraqitura, promovimi kryesisht u drejtohet kolegjeve profesionale të dizajnit dhe institucioneve të dizajnit.

Profesionistët e industrisë u përgjigjën me punë me cilësi të lartë në kohën e duhur. Më shumë se 40 kolegje, institucione dhe skuadra arti dhe dizajni paraqitën punimet e tyre. Shumë prej punimeve kombinuan elementin e Lojërave Olimpike dhe Paraolimpike, tre zona konkurrimi dhe sporte akulli dhe dëbore, duke pasqyruar karakteristikat profesionale dhe kulturore të kohës me qasje të pasura krijuese. (Fatosi)