foto nga VCG

foto nga VCG

Piloti kinez Zhou Guanyu u nis nga pozicioni kryesor dhe arriti fitoren e vet të parë në Garën e Posaçme të "Formula 2" (F2) në Pistën Ndërkombëtare të Bahrejnit të dielën.

Zhou siguroi nisjen e vet të parë nga pozicioni kryesor për këtë vit me vetëm 0.003 sekonda më mirë se vendi i dytë të premten.

"Fitorja është për të gjithë ata që më kanë mbështetur. Ky është një udhëtim i gjatë e i vështirë, por unë do të vazhdoj dhe do të përpiqem me të gjitha forcat derisa të arrij në majë," shkroi Zhou në medien sociale kineze "Weibo"

foto nga VCG

foto nga VCG

Duke filluar me goma të forta, Zhou u kalua në kthesën e parë nga Christian Lundgaard dhe zbriti në vendin e pestë, por e ngushtoi hendekun pasi kaloi në goma të buta dhe mori kryesimin kur kishin mbetur vetëm pesë xhiro nga fundi.

"Çfarë gare," tha Zhou në podium. "Ruajtëm gjakftohtësinë, edhe pse me makinën e sigurisë njerëzit (pilotët e tjerë) mund të kalonin përpara. Thjesht shfrytëzova mundësitë për të ecur përpara! Jam kaq i lumtur!"