Ndërtimi i Sallës Kombëtare të Patinazhit të Shpejtësisë për Pekinin 2022, e njohur gjithashtu si "Rripi i akullit" përfundoi të premten dhe do të fillojë prodhimin e akullit në janar të 2021, sipas Zyrës së Selisë së Ndërtimit të Projekteve kryesore të Pekinit, bën të ditur “Xinhua”.

Si i vetmi vend konkursi i ndërtuar rishtas për sportet e akullit në Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit, ai mbulon një sipërfaqe prej rreth 80.000 metra katrorë dhe mund të mbajë rreth 12.000 spektatorë. Gjatë Lojërave Olimpike Dimërore, ajo do të presë garat e patinazhit të shpejtë që ofrojnë 14 medalje ari.

Sipas menaxherit të projektit, vendi ka bërë përparime inovative në konceptin e tij të dizajnit, procesin teknik, përzgjedhjen e materialit dhe teknikat e ndërtimit.

Si vendi i parë olimpik dimëror në botë që përdor teknologjinë e krijimit të akullit me ftohje direkte të dyoksidit të karbonit, ai do të prodhojë sipërfaqen më të madhe të akullit në Azi me një shtrirje prej 12.000 metrash katrorë. Vendi do të jetë gjithashtu i pajisur me robotë që kërkojnë udhëzime, automjete pa pilot dhe sporte akulli dhe dëborë virtuale. (Elona)