Për shkak të pandemisë së koronavirusit, Pekini nuk do të presë finalen e Grand Prix të patinazhit artistik të planifikuar për në dhjetor dhe Kampionatet Botërore të Patinazhit të Shpejtë të planifikuar për në shkurt.

Lajmi u bë i ditur nga Unioni Ndërkombëtar i Patinazhit (Isu), pasi Komiteti Olimpik Ndërkombëtar, Komiteti Paraolimpik Ndërkombëtar, Federatat Ndërkombëtare të Sporteve Dimërore dhe organizatorët e Lojërave Olimpike dhe Paraolimpike Dimërore 2022 në Pekin arritën një marrëveshje në mënyrë që eventet e provës për Lojërat 2022 të zëvendësohen nga një program i ri i përshtatur i provave sportive.

Ndër ngjarjet e Bashkimit Ndërkombëtar të Patinazhit të përfshirë janë: finalja Isu Grand Prix, e planifikuar fillimisht nga 10 në 13 dhjetor 2020; Patinazhi i shpejtë në pistën e shkurtër të Kupës Botërore Isu, i planifikuar fillimisht për 18-20 dhjetor 2020; Kampionati Botëror i Patinazhit Isu, i planifikuar fillimisht për 25-28 shkurt 2021. (Irma)