Njoftohet se 10 ekipe të kampionatit kinez të basketbollit të meshkujve (CBA) do të kthehen në fushën e lojës pa lojtarë të huaj kur ndeshjet të rifillojnë këtë muaj.

Një numër lojtarësh të huaj nuk janë rikthyer në Kinë për shkak të kufizimeve ndërkombëtare të udhëtimit.

10 skuadrat, duke përfshirë Xinjiang-un dhe Shandong-un, do të duhet të luajnë vetëm me lojtarë kinezë, por edhe përdorimi i lojtarëve të huaj prej kundërshtarëve të tyre do të jetë i kufizuar.

Sezoni 2019-'20 i CBA-së do të rinisë më 20 qershor në Qingdao dhe Dongguan.

CBA-ja gjithashtu ka vendosur që skuadrat të luajnë vetëm nga një ndeshje në dy raundet e para të play-offit këtë sezon.

Gjysmëfinalet dhe finalet gjithashtu do të shkurtohen nga shtatë në tre ekipet më të mira.