• Si po hyn Kina në fazën e re të zhvillimit rural?

 • Udhëheqja e PKK-së zhvillon mbledhje për zbatimin e parimeve udhëheqëse të Kongresit të 20-të

 • MJK: Rezoluta 2758 e OKB-së nuk mund të vihet në dyshim dhe parimi i “Një Kine” nuk mund të lëkundet

 • Kongresi i 20-të Kombëtar i PKK-së do ta drejtojë diplomacinë kineze përpara

 • Zhvillimi i lartë ekonomik i Kinës në dekadën e fundit

  Presidenti kinez Xi Jinping në raportin e punës mbajtur në Kongresin e 20-të Kombëtar të PKK-së, ka theksuar se “detyra kryesore e Kinës do të jetë ta udhëheqë popullin kinez e të gjitha kombësive në përpjekjet e përbashkëta për të realizuar Objektivin e Njëqindvjetorit të Dytë të kthimit të Kinës në një vend të madh socialist modern në të gjitha aspektet dhe për të nxitur përtëritjen e kombit kinez në të gjitha frontet nëpërmjet rrugës kineze të modernizimit”.

 • Ekspertët lavdërojnë raportin mbi zinxhirët industrialë dhe të furnizimit

  Një raport i dorëzuar në Kongresin e 20-të Kombëtar të Partisë Komuniste të Kinës, mbi rritjen e sigurisë dhe qëndrueshmërisë së zinxhirëve industrialë dhe të furnizimit, është lavdëruar nga ekspertë të ekonomisë. Sipas tyre, stabiliteti i zinxhirëve globalë industrialë dhe të furnizimit është jetik për të siguruar mbarëvajtjen e ekonomisë globale. Vëzhguesit ekonomikë lavdëruan të hënën një raport,

 • Rritja e të ardhurave të njerëzve në zonat rurale nxit ekonominë shtëpiake dhe turizmin global

  Me qëllim përmbushjen e objektivit për zhdukjen e varfërisë absolute deri në fund të vitit 2020, në dhjetëvjeçarin e fundit të ardhurat e banorëve në zonat rurale u rritën me një ritëm shumë të shpejtë. Akademia Kineze e Shkencave Sociale në korrik parashikoi se të ardhurat e disponueshme për frymë të banorëve në zonat rurale do të dyfishoheshin në 42,800 juanë deri në vitin 2035.Të dhënat e publikuara

 • Kongresi i 20-të në Kinë: hartohet e ardhmja e modernitetit socialist

  Më 16 Tetor 2022 u hap zyrtarisht Kongresi i 20-të i Partisë Komuniste Kineze (PKK). Kongresi është data më e rëndësishme në kalendarin politik të Kinës që mblidhet në Pekin një herë në pesë vjet. Ai jo vetëm që zgjedh ekipin drejtues, por vepron si një tregues për drejtimin që vendi do të marrë në të ardhmen e afërt, me efekte për dekadat në vijim. Në këtë event partia politike më e madhe në botë,

 • Kina përpiqet të mbrojë përdoruesit e mitur të internetit

  Që nga qershori, përdoruesit e internetit të Kinës u rritën në afërsisht 1.05 miliardë, me raportin e mbulimit të aksesit në internet në mbarë vendin që arriti në 74.4 përqind, sipas një raporti të lëshuar nga Qendra e Informacionit të Rrjetit të Internetit të Kinës (CNNIC). Përdoruesit e mitur të internetit në Kinë arritën në 183 milionë deri në vitin 2020, sipas një raporti të vitit 2021. Për mbrojtjen e përdoruesve të mitur të internetit janë marrë masa të shumta.

 • Kina bën përparime të mëdha drejt synimeve të karbonit

  E enjtja e kaluar shënoi përvjetorin e dytë të publikimit të synimeve klimatike të Kinës për të pezulluar emetimet e dioksidit të karbonit para vitit 2030 dhe arritjen e neutralitetit të karbonit para vitit 2060. Presidenti Xi Jinping bëri njoftimin ndërsa iu drejtua sesionit të 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara përmes lidhjes video. Ai u bëri thirrje të gjitha vendeve të shfrytëzojnë mundësitë historike të paraqitura nga raundi i ri i revolucionit shkencor dhe teknologjik dhe transformimit industrial, dhe të arrijnë një rikuperim të gjelbër të ekonomisë botërore.

 • Kina mund të sigurojë përsëri një korrje të bollshme vjeshte

  Pavarësisht nxehtësisë dhe thatësirave të papara që prekën këtë verë shumë krahina në jug të vendit, korrjet e kësaj vjeshte në Kinë sërish patën rritje të ndjeshme në disa zona kryesore të prodhimit të drithërave, sipas rezultateve të siguruara nga rendimentet e 672 milionë mu (44.8 milionë hektarë) tokë, ose më shumë se gjysma e tokës së punueshme të Kinës. Korrje në Jixi, 22 shtator 2022, provincë