Ambasadori kinez në Shtetet e Bashkuara, Qin Gang, tha të martën që pretendimet se Kina kishte njohuri paraprake për veprimet ushtarake të Rusisë ose kërkoi shtyrjen e tyre pas Lojërave Olimpike Dimërore, apo që Moska ka kërkuar ndihmë ushtarake nga Pekini, janë dezinformim i pastër.

"Pohimet se Kina e dinte, e pranoi ose e mbështeti në heshtje këtë luftë janë një dezinformim i pastër. Të gjitha këto pretendime i shërbejnë vetëm qëllimit për të fajësuar dhe njollosur Kinën," shtoi ai.