Ngjyra e kuqe është simboli i Festës sëPranverës. Megjithëkëtë, më shumë kinezë e kremtojnë festën në mënyrë të gjelbër.

Për shembull, në Kinë po zhvillohet “revolucioni i gjelbër” për të nxitur ripërdorimin e pakove të postës së shpejtë. Krahas kësaj, sipas të dhënave të Ministrisë sëIndustrisë dhe të Teknologjisë së Informacionit të Kinës, në vitin 2021 shitja e automjeteve me energji të reja në Kinë arriti në 3 milionë e 521 mijë, duke u shtuar 1.6 herë në krahasim me vitin 2020 dhe duke zënë vendin e parë në botëpër 7 vjet me radhë.(Fani/Artan)