Foto: VCG

Foto: VCG

Princi i Uellsit ka theksuar rëndësinë e Kinës në zgjidhjen e ndryshimeve klimatike teksa prezantoi Këshillin e Kinës për Iniciativën e Tregjeve të Qëndrueshme. Këshilli, i nisur nga Charles në vitin 2020, mbledh së bashku figura ndërkombëtare nga sektorët privatë, publikë dhe filantropikë për të bashkuar bizneset kryesore globale në një përpjekje për të zhvilluar mënyra për të dekarbonizuar ekonominë globale dhe për të lehtësuar tranzicionin drejt tregjeve të qëndrueshme, bën të ditur “CGTN”.

Në një video-mesazh, princi tha: "Ndryshimet klimatike dhe humbja e biodiversitetit, si dy nga kërcënimet më të tmerrshme dhe urgjente në botë, thjesht nuk mund të zgjidhen pa Kinën". Princi i Mbretërisë së Bashkuar pranoi se ishte bërë përparim nën presidencën e Kinës të COP15 dhe në COP26 të vitit të kaluar në Glasgoë, por i kërkoi industrisë të luante një rol qendror në përshpejtimin e tranzicionit të planetit drejt energjisë së gjelbër.

Mobilizimi i financave do të jetë vendimtar, këmbënguli ai. "Kina është shtëpia e bankave dhe siguruesve më të mëdhenj në botë. Kompanitë kineze janë gjithashtu liderë botërorë në teknologjitë e gjelbra, nga automjetet elektrike te energjia e rinovueshme. Kështu që veprimi juaj kolektiv përmes Këshillit të Kinës do të luajë një rol jetësor në tranzicionin global drejt një ekonomie më të gjelbër”.

"E ardhmja e njerëzimit, e gjithë bota natyrore në të cilën ne mbështetemi plotësisht për të gjithë aktivitetin ekonomik dhe vetë qytetërimin, varet nga një zgjidhje gjithnjë e më urgjente",- tha princi Charles. (Elona)