Zhang Jun (Foto: VCG)

Zhang Jun (Foto: VCG)

Zhang Jun, përfaqësuesi i përhershëm kinez në OKB, theksoi të enjten se Kina është "thellësisht e shqetësuar" nga bombardimet e fundit në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhias në Ukrainë.

"Ne u bëjmë thirrje palëve përkatëse të tregojnë përmbajtje, të veprojnë me kujdes, të mos ndërmarrin asnjë veprim që mund të rrezikojë sigurinë bërthamore dhe të përpiqen të minimizojmë mundësinë e aksidenteve," tha ai në një konferencë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

Zhang drejtoi mbledhjen e të enjtes si kryetar i Këshillit të Sigurimit për muajin gusht. (Çang Çuo)