“Si Shtetet e Bashkuara të Amerikës ashtu edhe Kina kanë pasur tregues më të mirë për zhvillimin dhe suksesin e marrëdhënieve tregtare dypalëshe gjatë dekadave të fundit. Këshilli i Biznesit SHBA-Kinë (USCBC) dhe Këshilli i Kinës për Promovimin e Tregtisë Ndërkombëtare (CCPIT) kanë pasur arritje madhështore së bashku gjatë 50 viteve të fundit, duke punuar shumë për të rritur marrëdhëniet tregtare dypalëshe”, -deklaroi presidenti i USCBC, Craig Allen, citon “Xinhua”.

"Suksesi i kësaj pune është i qartë për të gjithë", -tha Allen në një fjalim video në konferencën e 70-vjetorit të CCPIT dhe Samitit Global të Tregtisë dhe Nxitjes së Investimeve.

"Ne kemi qenë dëshmitarë të rritjes historike ekonomike të Kinës", -tha Allen, organizata e të cilit përfaqëson mbi 260 kompani amerikane që bëjnë biznes me Kinën. Sipas tij, kompanitë amerikane kanë krijuar rrënjë të thella të ekspertizës në Kinë, duke zhvilluar rrjetet e furnizuesve, teknologjinë dhe sistemet e talenteve.

"Përmes punës sonë së bashku, ne kemi ndihmuar në integrimin e kompanive kineze në zinxhirin global të furnizimit dhe zinxhirët globalë të furnizimit janë integruar me Kinën", -shtoi ai. Duke vënë në dukje se Kina është partneri i tretë më i madh tregtar i mallrave të Shteteve të Bashkuara, Allen tha se eksportet e SHBA-së në Kinë, të cilat arritën në rreth 150 miliardë dollarë vitin e kaluar, përfshijnë një gamë të gjerë mallrash dhe shërbimesh.

“Të dy vendet, popujt dhe ekonomitë tona janë pa dyshim në gjendje më të mirë për këtë sukses dhe bashkëpunim”, -tha Allen, ndërsa vuri në dukje se kompanitë amerikane vazhdojnë të fokusohen në Kinë me një këndvështrim afatgjatë të marrëdhënieve dypalëshe. (Irma)