Foto:VCG

Foto:VCG

Presidenti hungarez Janos Ader i ka kërkuar Viktor Orban, kandidatit për kryeministër të koalicionit Fidesz-KDNP që fitoi zgjedhjet parlamentare më 3 prill, të formojë një qeveri të re. Orban pranoi ftesën e Ader, bën të ditur “Xinhua”.

Ader dhe Orban bënë një deklaratë të shkurtër të përbashkët për shtyp pas takimit të tyre në Pallatin Sandor. “Rezultati i zgjedhjeve, vendimi i votuesve është i qartë dhe i paqartë: zgjedhjet ishin të ligjshme, kushtetuese, të lira dhe demokratike dhe legjitimiteti i Parlamentit të ri dhe i qeverisë së re nuk mund të vihet në dyshim”, -nënvizoi Ader. Ai tha se do t'i propozojë gjithashtu Parlamentit të ri që të zgjedhë Orbanin si kryeministër në seancën e tij inauguruese të hënën.

“Evropa po përballet me kriza të vështira. Edhe pse qeveria e re nuk është formuar ende, kabineti që po largohet ka marrë tashmë vendime ditët e fundit që ndjekin të njëjtin parim, përkatësisht nevojën për të mbrojtur Hungarinë në një dekadë plot rreziqe”, -nënvizoi Orban. (Irma)