Alfred de Zayas, Eksperti i Pavarur i parë i OKB-së për Promovimin e një Rendi Ndërkombëtar Demokratik dhe të Barabartë, flet mbi çështjet ligjore të lidhura me konfliktin Rusi-Ukrainë. Ai argumenton se operacionet ushtarake të Rusisë nuk mund të justifikohen, por, sipas tij, edhe NATO-ja e Perëndimi shkelën konventat ndërkombëtare.