VCG

VCG

Agjencia e lajmeve “Associated Press” (AP) raportoi kohët e fundit se, sipas të dhënave nga “Sondazhi i përgjithshëm shoqëror” i zhvilluar nga Qendra Kombëtare e Studimit të Opinionit e Universitetit të Çikagos, del që, ndërsa përkrahësit e demokratëve mbështeten gjithnjë e më shumë te shkenca, besimi i përkrahësve të republikanëve te shkenca po bie. Gjatë pandemisë së COVID-19, besimi i amerikanëve në shkencë e mjekësi është thellësisht i ndarë.

Një numër shkencëtarësh të intervistuar nga “Associated Press” nuk ishin të befasuar nga rezultatet, por shumë ishin të shqetësuar.

"Ne jetojmë në një epokë ku njerëzit zgjedhin të injektojnë dezinfektues sesa të marrin një vaksinë të verifikuar shkencërisht," tha për “Associated Press” Marshall Shepherd, profesor i meteorologjisë në Universitetin e Xhorxhias. “Është një përzierje e qartë frike, mungese të mendimit kritik, paragjykimeve dhe 'tribalizmit partiak'."

Shkenca dikur ishte diçka që të gjithë amerikanët e mbështetnin, "por tani po e shohim se ajo bëhet viktima e ndarjeve partiake," tha historiani i Universitetit Rice, Douglas Brinkley.