Më 18 janar, Sekretari i përgjithshëm i OBSH-it Tedros theksoi se ishte shumë larg nga përfundimi i epidemisë së COVID-19. Ai edhe paralajmëroi fjalimet mbi "pa rreziqet mbi variantin e Omicron-it që transmetohet shpejt".

Sipas Agjencisë France-Presse, varianti i Omicron-it transmetohet më shpejt se variantet e tjera të COVID-19, por personat e vaksinuar kanë përqindjen e vogël që të përkeqësohen në simptomat e rënda pas infektimit nga Omicroni. Ky raport shkakton diskutimet e gjera në qarqet e ndryshme për uljen e nivelit të epidemisë.

Sekretari i përgjithshëm i OBSH-it Tedros Adhanom Ghebreyesus u shpreh se është e rrezikshme që ta shikojë omicronin si një variant i lehtë. Tedros tha:"mesatarisht, Omicron-i mund të nuk jetë aq serioz. Por është një keqkuptim që ta shikojë si një sëmundje e lehtë.""omicronini mund të shkaktojë shitimin e të shtruarve në spital dhe të vdekurve, edhe pse simptomat e lehta mund të shtojnë ngarkesat e sistemit mjekësor."(Xu Guang)