Foto:Facebook Ministria e Arsimit

Foto:Facebook Ministria e Arsimit

Nxënësit e Shkollës së Baletit në Tiranë morën pjesë në tri shfaqje në qytetet e njohura në Itali: Parma, Piacenza dhe Pontremoli.

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi, në një mesazh në faqen e saj në “Facebook”, vlerësoi performancën e 40 nxënësve balerinë të moshës 10-17 vjeç të Shkollës së Baletit, të cilët me shfaqjet e tyre transmetuan vlerat dhe kulturën e kombit shqiptar.

“Arritje e shkëlqyer e nxënësve të Shkollës së Baletit. Nën drejtimin e koreografes dhe drejtoreshës së kësaj shkolle, Blerina Arbana, nxënësit tanë të mrekullueshëm arritën suksesin e radhës me talentin e rrallë gjatë performancës së tyre në Parma, Piacenza dhe Pontremoli në Itali, duke transmetuar vlerat dhe kulturën e kombit shqiptar dhe duke lënë mbresa te qytetarët, mediet dhe autoritetet lokale. Një arsye më shumë kjo që të vijojmë punën që kemi nisur për reformimin e shkollave artistike në vend, siç e meritojnë këta fëmijë të talentuar që na mbushin shpirtin plot gëzim e krenari”, -u shpreh Kushi në postimin në rrjetet sociale.

Nxënësit e Shkollës së Baletit interpretuan repertor klasik, modern, kontemporan dhe folk. Dinamizmi, forca, eleganca, harmonia, larmia e numrave përcollën te publiku emocione të forta, që u manifestuan në duartrokitjet pa fund nga të pranishmit. (Elona)