Foto: rtsh

Foto: rtsh

Parlamenti Europian do të ndihmojë universitet shqiptare në rrugë e tyre drejt njohjes ndërkombëtare, njofton RTSH. Kjo është bërë e ditur pas takimit që Ministrja e Arsimit dhe e Sporteve, Evis Kushi ka zhvilluar në Tiranë me raportuesen e Parlamentit Evropian për Shqipërinë Isabel Santos dhe eurodeputetin Andreas Schieder. Ata kanë diskutuar lidhur me ecurinë e reformave të ndërmarra në fushën e arsimit dhe sportit.

Në Shqipëri prej disa vitesh është ndërmarrë një reformë e thellë veçnërisht në arsimin e lartë. Autoritetet thonë se synimi është njëhsimi i programeve arsimore, njohja ndëkombëare dhe pëmirësimi rankimit ndërkombëtar.