VCG

VCG

Banka e Zhvillimit të Kinës përforcoi mbështetjen financiare për ruajtjen e ujit në tremujorin e parë të vitit, duke premtuar kredi me vlerë 35.5 miliardë juanë (rreth 5.6 miliardë dollarë amerikanë), me 22.9 miliardë juanë të lëshuar tashmë, njoftoi “Xinhua”.

Sips bankës, fondet do të kanalizohen në fusha të tilla si projektet kryesore të ruajtjes së ujit, parandalimi i përmbytjeve, lehtësimi i fatkeqësive, furnizimi me ujë në zonat rurale dhe projektet mjedisore.

Projektet kryesore të ruajtjes së ujit janë një prioritet për bankën, e cila ka zgjeruar financimin në 86 nga 133 projektet që kanë filluar ndërtimin dhe kanë nevojë për fonde.