Foto nga VCG

Rreth 9000 trena mallrash midis Kinës dhe Evropës u operuan nga janari në korrik, një rritje e lehtë mes shpërthimeve sporadike të Covid-19 në Kinë në gjysmën e parë të vitit, njoftoi operatori kombëtar hekurudhor “China State Railway Group”, përcjell “China Daily”.

Grupi operoi 8990 trena dhe dorëzoi 869.000 njësi TEU mallra, duke shënuar një rritje nga viti në vit prej 3 për qind dhe 4 për qind, respektivisht.

Sipas departamentit të mallrave, kompania ka zbatuar kërkesën e qeverisë qendrore për të stabilizuar ekonominë e vendit këtë vit, duke rritur zhvillimin e shërbimeve të trenave të mallrave midis Kinës dhe Evropës dhe duke promovuar zhvillimin me cilësi të lartë të shërbimeve.

Shërbimi i përshtatshëm dhe ekonomik i logjistikës ndërkufitare ka siguruar rrjedhën e qetë të zinxhirit ndërkombëtar të furnizimit industrial dhe ka ofruar mbështetje të fortë për zhvillimin me cilësi të lartë të nismës “Një brez, një rrugë”.

Për të nxitur zhvillimin e shërbimit, bashkëpunimi ndërkombëtar hekurudhor, si mekanizmi i bashkëpunimit nga shtatë vende, është përmirësuar për të zgjeruar rrugët jashtë shtetit. Janë promovuar mënyra të ndryshme transporti, si transporti i përbashkët hekurudhor dhe porti. Rrjeti i shërbimit tani ka arritur në 200 qytete në 24 vende në Evropë.

Kompania ka zhvilluar biznesin e saj ndërkombëtar të logjistikës, ka eksploruar burime të reja të ngarkesave jashtë shtetit, ka optimizuar menaxhimin e kontejnerëve jashtë shtetit, ka rritur numrin e trenave të kthyer dhe ka promovuar transportin e balancuar të udhëtimeve me dy drejtime. (Irma)