Foto: Raketa bartëse "Lijian-1" duke u ngritur, 27 korrik 2022. /CMG

Foto: Raketa bartëse "Lijian-1" duke u ngritur, 27 korrik 2022. /CMG

Një satelit mikro-nano kuantik kinez ka hyrë në orbitën e planifikuar dhe tani është në funksionim, tha të enjten Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë i Kinës (USTC), një nga krijuesit e këtij sateliti.

Sateliti u nis të mërkurën me një raketë bartëse "Lijian-1" nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore.

Sateliti i orbitës së ulët është projektuar për të kryer eksperimente në kohë reale të shpërndarjes së çelësave kuantikë midis satelitit e stacionit tokësor dhe për të kryer verifikimin teknik.