Foto: Një raketë bartëse "Lijian-1" me gjashtë satelitë të rinj u nis Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Veriperëndim të Kinës, 27 korrik 2022. / Grupi Mediatik i Kinës

Foto: Një raketë bartëse "Lijian-1" me gjashtë satelitë të rinj u nis Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Veriperëndim të Kinës, 27 korrik 2022. / Grupi Mediatik i Kinës

Kina lëshoi raketën e vet mbartëse më të madhe me karburant të ngurtë "Lijian-1" më 12:12 të pasdites së të mërkurës sipas orës së Pekinit, duke çuar me sukses gjashtë satelitë shkencorë eksperimentalë në orbitën e paracaktuar.

"Lijian-1", i krijuar nga Akademia Kineze e Shkencave (CAS), u ngrit nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore.

Gjashtë satelitët do të fokusohen në verifikimin e teknologjisë dhe eksperimentet mbi teknologjitë e reja hapësinore, zbulimin e dendësisë atmosferike orbitale, shpërndarjen e çelësave kuantikë në orbitë të ulët dhe testimin e montimit elektromagnetik.