Turistët vizitojnë fshatin Nakeli në Pu'er në provincën Yunnan të Kinës jugperëndimore,28 qershor, viti 2022. /CFP

Turistët vizitojnë fshatin Nakeli në Pu'er në provincën Yunnan të Kinës jugperëndimore,28 qershor, viti 2022. /CFP

Gjallëria e tregut të udhëtimeve në Kinë është nxitur nga politikat e favorshme në kohët e fundit dhe kërkesa për udhëtime në verë, duke lëshuar një sinjal që ekonomia po përmirësohet gradualisht.

Vera është gjithmonë sezoni i kulmit të udhëtimeve. Me dobësimin e ndikimit të pandemisë, politikat e shumta favorizuese dhe shtimi i kërkesës kanë përshpejtuar rimëkëmbjen e sektorit të udhëtimeve.

Deri më 24 qershor, shumica e zonave në Kinë kishin rinisur udhëtimet ndërkrahinore. Në Shangai rinisi turizmi në grup nga fillimi i qershorit, pas pezullimit tremujor për frenimin e rishfaqjes së rasteve të COVID-19.

Turistët vizitojnë Muzeun e Kanalit të Madh të Kinës të Yangzhou-së, në provincën Jiangsu të Kinës lindore. 29 qershor, viti 2022. /CFP

Turistët vizitojnë Muzeun e Kanalit të Madh të Kinës të Yangzhou-së, në provincën Jiangsu të Kinës lindore. 29 qershor, viti 2022. /CFP

Lehtësimi gradual i kufizimeve ka rritur besimin në tregun e udhëtimit të verës, duke ofruar në të njëjtën kohë siguri të politikave, tha Cheng Chaogong, studiues i lartë në Institutin e Studimeve "Tongcheng" pranë agjencisë së udhëtimeve "Ly.com".

Në bazë të sigurisë së lartë të politikave, Instituti i Studimeve "Tongcheng" parashikon se tregu i turizmit veror do të hyjë sivjet në rrugën e rimëkëmbjes dhe se do të ketë një përtëritje të turizmit prind-fëmijë.

Sipas të dhënave statistikore nga "Ly.com", shitja e biletave për pikat turistike të brendshme u rrit me 44 % në gjysmën e parë të qershorit në krahasim me gjysmën e dytë të majit. (Xu Guang)

Turistët vizitojnë Parkun Ujor Crystal Palace Beluga Huai'an në provincën Jiangsu të Kinës lindore, 3 korrik, viti 2022. /CFP

Turistët vizitojnë Parkun Ujor Crystal Palace Beluga Huai'an në provincën Jiangsu të Kinës lindore, 3 korrik, viti 2022. /CFP