CFP

CFP

Fitimet e kompanive të mëdha industriale të Kinës panë një rënie më të ngushtë në maj pasi fabrikat kanë rifilluar linjat e prodhimit mes përmirësimit të aktiviteteve të biznesit, treguan të dhënat zyrtare të hënën, njofton “Xinhua”.

Firmat e mëdha industriale, secila me të ardhura biznesi prej të paktën 20 milionë juanë (rreth 2.99 milionë dollarë amerikanë), panë që fitimet e tyre të bien 6.5 për qind nga një vit më parë muajin e kaluar, duke u ngushtuar nga tkurrja prej 8.5 për qind në prill, treguan të dhënat nga Zyra Kombëtare e Statistikat (NBS).

Zhu Hong, statisticien i lartë në NBS, ia atribuoi tkurrjen më të ngadaltë kontrollit efektiv të epidemisë, rikuperimit të aktiviteteve të biznesit dhe përparimit të arritur në zbutjen e logjistikës në vend.

Në maj, të ardhurat e këtyre firmave të mëdha u rritën me 6.8 për qind nga viti në vit, një ritëm më i shpejtë rritjeje krahasuar me prillin, duke hedhur një bazë të fortë për përmirësimin e fitimit.

Gjatë periudhës janar-maj, këto firma industriale morën rreth 3.44 trilion juanë në fitime totale, një rritje prej 1 për qind nga viti në vit, treguan të dhënat e NBS.

Të ardhurat e këtyre firmave të mëdha u rritën 9.1 për qind nga viti në vit në 53.16 trilionë juanë gjatë pesë muajve të parë. (Fatosi)