Presidenti i Federatës së Sindikatave të Hong-Kongut, Stanley Ng Chau-pei, thotë se të gjithë sektorët do të punojnë së bashku për të përmirësuar jetesën e njerëzve, ndërsa rajoni feston 25-vjetorin e kthimit në atdhe.

Ng përsëriti një premtim të mëparshëm nga kryeekzekutivi i ardhshëm i Rajonit të PosaçëAdministrativ të Hong-Kongut (HKSAR), John Lee Ka-chiu, i cili tha se qeveria e tij do të hapë një kapitull të ri për qytetin.

“Mendoj se është një mundësi shumë e mirë për ne që të jemi pjesë e këtij tranzicioni”, tha Ng.

Si anëtar i Këshillit Legjislativ të Hong-Kongut, ai u shpreh se do të punojë me kolegët e tij në Federatën e Sindikatave për të monitoruar qeverinë e HKSAR.

"Ne kemi tetë anëtarë në këshill dhe ka çështje që na interesojnë, si toka, strehimi, jetesa e njerëzve, arsimi dhe gjithë zhvillimi ekonomik," tha ai.

Ng theksoi se ata do të koordinojnë, mbështesin dhe monitorojnë performancën e qeverisë në këto fusha dhe do të propozojnë zgjidhje për shumë çështje që shqetësojnë hongkongasit.

“Punëtorët janë kryesisht të shqetësuar për pabarazinë e pasurisë, plakjen e popullsisë, problemet e strehimit dhe punësimin gjatë pandemisë,” shpjegoi ai.