Foto nga VCG

Kina ka marrë masa të detajuara për të përmirësuar ndërtimin e një qeverie digjitale në të njëjtën kohë me përpjekjet e vendit për të promovuar transformimin digjital.

Deri në vitin 2025, vendi do të përpiqet të përmirësojë dizajnin dhe mekanizmin e koordinimit të nivelit të lartë të një qeverie digjitale që përputhet me modernizimin e sistemit të qeverisjes kombëtare, sipas një udhëzimi të lëshuar nga Këshilli i Shtetit, citon “Xinhua”.

Sipas dokumentit, përparimet kryesore do të shfaqen në krijimin e politikave shkencore të qeverisë, kryerjen e masave të synuara në qeverisjen sociale dhe ofrimin e shërbimeve publike efikase.

Deri në vitin 2035, Kina synon të krijojë një qeveri digjitale që është e koordinuar, efikase, inteligjente, e hapur, transparente dhe gjithëpërfshirëse. Vendi do të promovojë transformimin digjital të performancës së qeverisë, do të forcojë monitorimin dhe analizën e të dhënave të mëdha në funksionimin ekonomik, do të nxisë inovacionin në modelet e qeverisjes dixhitale dhe do të përmirësojë vazhdimisht shërbimet dixhitale që përfitojnë ndërmarrjet dhe njerëzit.

Për të ndërtuar një sistem të hapur dhe të përbashkët të burimeve të të dhënave, Kina do të rinovojë mekanizmat e menaxhimit të të dhënave, do të përmirësojë ndarjen efikase të të dhënave, do të promovojë zhvillimin dhe përdorimin e rregullt të të dhënave dhe do t'u japë faktorëve të të dhënave lojë të plotë, vuri në dukje udhëzimi.

Duke përmirësuar efektivitetin e qeverisë digjitale, vendi do të stimulojë më mirë vitalitetin e ekonomisë digjitale, do të optimizojë mjedisin social digjital dhe do të krijojë një ekologji digjitale të qëndrueshme. (Irma)