VCG

VCG

Kina ka bërë përparim të konsiderueshëm në ruajtjen e ekosistemit dhe mjedisit detar në vitet e fundit, treguan të enjten të dhënat nga Ministria e Ekologjisë dhe Mjedisit.

Përafërsisht 30 % e ujërave pranë bregut dhe 37 % e vijës bregdetare kontinentale të Kinës janë përfshirë në vijat e kuqe ekologjike, me ekosisteme të shumta detare nën mbrojtje efektive, tha zyrtari i ministrisë Zhang Zhifeng në një konferencë shtypi.

Dendësia e mikroplastikës në ujërat afër brigjeve të Kinës është rreth 0.44 njësi për metër kub dhe ka qëndruar në nivele të ulëta në krahasim me mesataren globale, shtoi Zhang.

Sipas tij, cilësia e ujit në 32 resortet kryesore detare të vendit ka mbetur përgjithësisht e mirë vitet e fundit.

Ministria ka nisur një fushatë që nga viti 2019 për të gjurmuar dhe pastruar të gjitha grykëderdhjet përgjatë vijës bregdetare të detit Bohai, në kushtet e përpjekjeve për kontrollin e ndotjes detare. Projekte të ngjashme po kryhen në provinca të tjera bregdetare, si Jiangsu, Zhejiang dhe Guangdong.