Foto:VCG

Foto:VCG

Pekini ka nxjerrë një plan veprimi për të përmirësuar funksionimin dhe konsumin e biznesit ndërsa epidemia lehtësohet në qytet, shkruan “Xinhua”.

Sipas planit të shpallur nga qeveria komunale e Pekinit, kryeqyteti kinez do të përmirësojë "listën e bardhë" të ndërmarrjeve kryesore në përputhje me klasifikime të ndryshme dhe menaxhim dinamik. Ai synon të lehtësojë shërbimet e logjistikës dhe transportit për ndërmarrjet që kanë rifilluar prodhimin.

Qiramarrësit në shtëpitë shtetërore në Pekin janë informuar tashmë për aplikimet për uljen e qirasë. Për qiramarrësit që janë inkubatorë të shkencës dhe teknologjisë në shtëpitë joshtetërore, autoritetet do të subvencionojnë 50 për qind të qirasë të cilën e ulin ose e përjashtojnë për ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme dhe bizneset individuale.

Pekini do të promovojë gjithashtu rimëkëmbjen e bizneseve të hotelierisë, kulturës, sportit dhe argëtimit. Autoritetet do të bashkëpunojnë me kompanitë e platformës së ofrimit të ushqimit për të dhënë kupona dhe për t'u ofruar atyre subvencione për të ndihmuar në zbutjen e ndikimit të pezullimit të shërbimit të ngrënies në mbarë qytetin.

Për sa i përket konsumit me shumicë, Pekini do të përgjysmojë taksën e blerjes së automjeteve për makinat e pasagjerëve me një çmim pa TVSH prej jo më shumë se 300,000 juanë (rreth 45,000 dollarë amerikanë) dhe një motor prej 2 litrash ose më pak që blihen midis 1 qershorit dhe 31 dhjetor të këtij viti.

Plani tha gjithashtu se deri në fund të vitit 2022, ata që tregtojnë një automjet të ri energjie në Pekin do të marrin një subvencion deri në 10,000 juanë.