Foto:VCG

Foto:VCG

“Kina ka parë një zgjerim të dukshëm në drejtim të tregtisë së jashtme gjatë dekadës së fundit, falë përpjekjeve të vendit për të ndërtuar një ekonomi të hapur”, -deklaroi gjatë një konference shtypi, zëvendësdrejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave, Wang Lingjun, citon “Xinhua”.

Ai specifikoi se importet dhe eksportet totale të mallrave u rritën nga 24.4 trilionë juanë (rreth 3.6 trilionë dollarë) në vitin 2012 në 39.1 trilionë juanë në 2021, duke konsoliduar më tej rolin e Kinës si kombi më i madh në botë për tregtimin e mallrave.

Që nga viti 2017, Kina ka mbetur vendi i parë ndërkombëtar për sa i përket tregtisë së mallrave për pesë vjet radhazi, tha Ëang, duke shtuar se përveç rritjes së vazhdueshme të vëllimit të tregtisë, shteti aziatik vuri në dukje edhe një përmirësim në strukturën e tregtisë së jashtme. me shfaqjen e elementeve të reja kyçe.

"Tregtia e jashtme e Kinës ka treguar konkurrencë më të madhe në tregun ndërkombëtar, ka luajtur një rol më të rëndësishëm në nxitjen e rritjes ekonomike dhe ka krijuar një bazë më të fortë për zhvillim të fuqishëm afatgjatë", -tha Wang. (Irma)