Të enjten, u zhvillua nëpërmjet videos forumi i partive, grupeve të ekepertëve, e organizatave popullore të BRICS-it. Presidenti kinez Xi Jinping i dërgoi letër urimi forumit.

Xi Jinping vuri në dukje se tani ekonomisë globale i mungon energji, bota përballet me sfida serioze. Vendet e BRICS-it duhet të forcojnë bashkëpunim dhe të punojnë së bashku me vendet e ndryshme në zhvillim për të kapërcyer vështirësi duke kërkuar një të ardhme më të bukur. (Fani)