VCG

VCG

Shangai do të promovojë në mënyrë të qëndrueshme rikthimin e sistemit të transportit publik hap pas hapi dhe transporti publik ndërmjet distrikteve të qytetit mund të rifillojë më 22 maj, tha të enjten nënkryetari i bashkisë Zhang Wei.

Shërbimi i transportit në disa linja kryesore të metrosë dhe 273 linja autobusësh do të rinisë fillimisht duke mbuluar zonat qendrore urbane dhe aeroportet, stacionet hekurudhore dhe spitalet e qytetit, bëri të ditur Zhang në konferencën e përditshme të shtypit të bashkisë së Shangait mbi parandalimin dhe kontrollin e epidemisë.

Ndërkohë, autoritetet po studiojnë planin e rifillimit të qarkullimit të automjeteve private dhe taksive.

Shangai do të instalojë pajisje në stacionet e transportit dhe vagona për të ndihmuar në skanimin e kodeve të reagimit të shpejtë për të parandaluar përhapjen e epidemisë nëpërmjet transportit publik, njoftoi Zhang, duke shtuar se udhëtarët do të lejohen të përdorin sistemin e transportit publik vetëm nëse kanë certifikata të rezultateve negative të testimit të acidit nukleik brenda 48 orëve.