VCG

VCG

Tregu i banesave në Kinë vazhdoi të lehtësohej në prill, me qytetet e nivelit të dytë dhe të tretë që panë një rënie të çmimeve të banesave, sipas Zyrës Kombëtare të Statistikave (NBS).

Çmimet e reja të shtëpive në katër qytete të nivelit të parë, Pekin, Shangai, Shenzhen dhe Guangzhou, u rritën me 0.2 për qind në muaj në muajin prill, duke moderuar 0.1 pikë përqindje nga çmimi në mars, sipas të dhënave të përcjella nga “Xinhua”. Çmimet e shtëpive të rishitjes në të katër qytetet u rritën me 0.4 për qind nga muaji në muaj, të pandryshuara nga rritja në mars.

Gjithsej 31 qytete të nivelit të dytë dëshmuan një rënie nga muaji në muaj prej 0.1 për qind në çmimet e shtëpive të reja, ndërsa 35 qytete të nivelit të tretë panë një rënie nga muaji në muaj prej 0.6 për qind në çmimet e shtëpive të reja.

Të dhënat e së mërkurës treguan se çmimet e rishitjes së shtëpive në qytetet e nivelit të dytë u ulën me 0.3 për qind në bazë mujore, ndërsa ato në qytetet e nivelit të tretë u ulën me 0.3 për qind nga muaji në muaj.

VCG

VCG

Çmimet e shtëpive në 70 qytetet kryesore demonstruan një prirje të përgjithshme lehtësuese pasi numri i qyteteve që shënuan një rënie të çmimeve të shtëpive u rrit, tha statisticieni i lartë i zyrës, Sheng Guoqing. Në bazë vjetore, çmimet e banesave të reja në qytetet e nivelit të parë u rritën me 3.9 për qind në prill. Çmimet e banesave të reja në qytetet e nivelit të dytë u rritën me 1 për qind nga viti në vit dhe ato në qytetet e nivelit të tretë u ulën me 1.5 për qind nga viti në vit.