Foto nga VCG

Autoritetet kineze njoftuan një shtyrje të re të pagesave të primeve të sigurimeve shoqërore për sektorët e goditur rëndë nga shpërthimet e COVID-19, si masa për të lehtësuar barrën financiare të këtyre industrive, citon “Xinhua”.

Vendi ka planifikuar të shtyjë përkohësisht pagesat e primit të sigurimit të pleqërisë, sigurimit të papunësisë dhe sigurimit të dëmtimeve në vendin e punës për industrinë e kateringut, shitjen me pakicë, turizmin, aviacionin civil, autostradat dhe industritë e transportit hekurudhor, sipas një deklarate të publikuar nga Ministria e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimeve Shoqërore dhe Administrata Shtetërore e Tatimeve (STA).

Bizneset individuale dhe punëtorët në punësim fleksibël që kanë vështirësi në pagesën e primeve bazë të sigurimit të pleqërisë në vitin 2022 lejohen të shtyjnë pagesat deri në fund të vitit 2023, tha Zheng Wenmin, zyrtar i STA në një konferencë për shtyp.

Sipas Zheng, politikat pritet të nxisin mbi 80 miliardë juanë (rreth 11.89 miliardë dollarë amerikanë) flukse monetare për firmat dhe individët dhe të luajnë një rol themelor në lehtësimin e tendosjeve të parave për firmat më të vogla dhe stabilizimin e punësimit. (Irma)