Foto: Kina lëshon një satelit të ri për vrojtimin e Tokës nga Qendra e Nisjes së Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore, 7 prill 2022. /CMG

Foto: Kina lëshon një satelit të ri për vrojtimin e Tokës nga Qendra e Nisjes së Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore, 7 prill 2022. /CMG

Kina lëshoi të enjten një satelit të ri për vrojtimin e Tokës nga Qendra e Nisjes së Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore.

Sateliti, "Gaofen-3 03", u lëshua nga një raketë "Marshimi i Madh-4C" më 7:47 të mëngjesit sipas orës së Pekinit dhe hyri me sukses në orbitën e planifikuar.

Ai do të përdoret kryesisht për të marrë pamje të besueshme e të qëndrueshme me qartësi të lartë me radar me hapje sintetike (SAR) dhe për të ofruar mbështetje me të dhëna për aplikim operacional për zhvillimin detar, vëzhgimin e burimeve mjedisore tokësore dhe parandalimin e zbutjen e fatkeqësive emergjente të Kinës.

Nisja shënon misionin e 414-të për raketat bartëse të serisë "Marshimi i Madh".