VCG<br>

VCG

Kontingjenti i parë i ndihmës humanitare kineze u nis nga Pekini për në Ukrainë, bëri të ditur zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Kinës Zhao Lijian në një konferencë shtypi të mërkurën.

Kjo dërgesë është pjesë e një ndihme humanitare prej 5 milionë juanësh (rreth 791 000 dollarë) nga Shoqata e Kryqit të Kuq të Kinës për Shoqatën e Kryqit të Kuq të Ukrainës dhe përbëhet nga ushqime dhe sende thelbësore për jetesën, shtoi Zhao.(Artan)