Foto: Raketa Marshim i Madh-4C lëshohet nga qendra e lëshimit të satelitëve Jiuquan në Kinën Veriperëndimore/VCG

Foto: Raketa Marshim i Madh-4C lëshohet nga qendra e lëshimit të satelitëve Jiuquan në Kinën Veriperëndimore/VCG

Si pjesë e një grupi satelitor për vëzhgimin e tokës, një satelit “L-SAR 01B” u dërgua në orbitë me një raketë “Marshim i Madh-4C” të dielën në mëngjes.

Raketa u nis në orën 7:44 të mëngjesit nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve Jiuquan në veriperëndim të Kinës.

Sateliti i parë, “L-SAR 01A”, u vendos në hapësirë më 26 janar dhe nisi punën në orbitë dy javë më parë.

Sipas Qendrës së Lëshimit, ky mision shënon fluturimin e 408-të të raketave mbartëse “Marshimi i Madh”.