foto nga CGTN

foto nga CGTN

Qendra e parë e inovacionit të ekosistemit të vaksinave në Kinë është krijuar në qytetin jugor të Shenzhen-it. E quajtur Qendra Ndërkombëtare e Inovacionit të Vaksinave e Zonës së Madhe të Gjirit, ajo synon të krijojë një platformë që do të heqë pengesat ndaj informacionit në prodhimin e vaksinave dhe do të përshpejtojë procesin nga kërkimi shkencor në aplikim. Qendra e inovacionit pritet të ofrojë një hapësirë për bashkëpunim ndërkombëtar dhe të shfaqë teknologji novatore në këtë fushë. (Artan)