Foto:Xinhua

Chen Jiazhang (Foto:Xinhua)

Në një mëngjes gatë sezonit të pikut të shitjeve, Chen Junzhang u zgjua herët, duke planifikuar planet e shitjeve, duke vendosur projekte, duke rregulluar dërgesat... ai është shumë i zënë, por edhe i pëlqente.

32 vjeçar Chen Junzhang banon në distriktin Tianzhu të qytetit Wuwei të provincës Gansu që ndodhet në pjesën perëndimore të Kinës dhe ekonomia e atjshme nuk është e zhvilluar, prandaj kur ishte i vogël, Chen dëshironte të largohet nga këtu, dhe kur ishte 18, ai zgjodhi të shkonte në një universitet në qytetin bregtar Dalian në Kinës verore. Gjatë universitetit, ai kishte kontakt me internet për herën e parë duke filluar të provuar shitjen e ilaçe bimore kineze të provincës Gansu në platformat e tregtisë elektronike.

Shitjet e tregtisë elektronike jo vetëm që i dhanë Chen Junzhang "tenxheren e parë të arit" në jetën e tij, por gjithashtu e bënë atë të kuptojë potencialin tregtar të "një kabllo rrjeti plus produkte speciale". "Ka shumë produkte vendase me cilësi të lartë në qytetin tim, por këto produkte u bllokuan në male dhe nuk mund të dal." Pas diplomimit nga universitet, Chen Junzhang vendosi të kthehej në vendlindjen e tij për të filluar një biznes: "Përdorimi i internetit për të lënë produkte speciale të vendlindjes së tij të dalin nga mali i madh dhe më shumë njerëz mund të njohin këto produkte me cilësi të lartë.

Foto:Xinhua

Produkte speciale ( Foto:Xinhua)

Në vitin 2014, Chen Junzhang, i cili u kthye në vendlindjen e tij, themeloi kompaninë e teknikës së tregtisë elektronike Jinnongshang të provincës Gansu, duke tërhequr talente vendase me ekspertizë në dizajn, funksionim, planifikim dhe shitje, dhe formoi një grup të tregtisë elektronike. Grupi gërmoi karakteristikat e produkteve bujqësore vendase, planifikoi, promovoi me kujdes dhe përdori platformën e tregtisë elektronike për që produktet karakteristike bujqësore në Gansu të shiten në mbarë Kinën.

Mishi viçi nga Tianzhu, mjalta nga Longnan, molla nga Tianshui..., pothuaj të gjithë produket me çilësi të lartë në provincën Gansu kanë hyrë në platformën e tregtisë elektronike të Chen Junzhangut.

Por Chen nuk është i kënaqur me shitjet e thjeshta, dhe ai e fokuson energjinë e tij në inovacionin dhe nxjerrjen e produkteve të reja.

Foto:Xinhua

Lulja e thartë e Quinoas (Foto:Xinhua)

Në vitin 2017, në distriktin Tianzhu filloi të bimojë Quinoa, një llojë tridhë nga Amerika e Jugut dhe tani prodhimi është me masa të mëdha. Në sytë e Chen Junzhangut, Quinoa jo vetëm është një ushqim i shëndetshëm i pasur me proteina të larta, por edhe lulja e Quinoas është shumë e bukur. Fusha e pjekur e luleve të Quinoas është si një paletë, me ngjyra verdhë, jeshile, të kuqe që formohet një pikturë të bukur.

Lulja e Quinoas është e bukur, por çelja e lules s’mund të zgjatë kohë të gjatë. Si mund ta ruani bukurinë e saj? "Chen Junzhang mendoi nga dita deri në natën. Pasi arriti marrëveshjen e bashkëpunimit me një kompani lulesh në provincën Yunnan ku ka teknikë më të zhvilluara mbi lule, Chen Junzhang mësoi teknologjinë e luleve të pavdekshme. Në vitin 2021, lulet e pavdekshme të Quinoas të krijuara nga Komapni Jinnongshang të Chenit shfaqen në Ekspozitën e 10-të të Luleve të Kinës dhe fituan shumë çmime.

Foto:VCG

Quinoa (Foto:VCG)

Dhurat, zbukurimi i prodhuar nga luja e thartë të Quinoas tërheqin shumë konsumatorë dhe shiten shumë mirë. Deri tani lulja e thartë e Quinoas ka realizuar vëllimin e shitjes prej 7 milionë juanë. Këto produkte edhe u eksportuan në Kore të Jugut, Honllandë, Japoni etj.

Ditët e fundit, Chen Junzhang po lidhet me Institutin Botanikës Kunming pranë Akademisë Kineze e Shkencave, Universiteti i Teknologjisë Lanzhou, etj. Ai shpreson të studiojë paketa e lules që kanë lagështia për të zgjidhur problemin e largimit të farëve nga lule.

Nën ndikimet e Chen-it, shumë të rini edhe vendosin të kthehen në vendlindje për biznesin e tyre. Ata zbatojnë detyrën e zhvillimit të fshatrave dhe fshatrat edhe u ofrojnë të rinive platformën e shfaqjes. Distrikti Tianzhu krijoi bazën e tregtisë elektronike për të rini duke përfshirë të diplomuar nga universitet, të rinj të papunë, biznesmanë të vogël dhe mikro etj. Në këtë bazë do të ofrohen trajtimi i krijimit të të rejave, shërbimet për tregtinë elektronike, logjistika etj.

Foto:VCG

Quinoa (Foto:VCG)

Zhang Zhiqiang, zv-drejtori i Drejtorisë së Tregtisë së Distriktit Tianzhu, tha se fshatarët e rini dhe biznesmanët e tregtisë elektronike do të ndihmojnë përmirësimin e strukturën e industrisë dhe mund të nxitin zhvillimin e potecialit lokal.

Një kabllo e internetit lidh vendlindjen me botë. Chen Junzhang që ka vazhduar 10 vite në fushën e tregtisë elektronike tha se dëshira e tij më e madhe është që produktet e vendlindjes së tij mund të dalin nga zona malore dhe eksportohen në botë. (Çang Çuo)